Ce trebuie sa știi despre numărul de impresii generat de un material promoțional și cum te ajută în strategia de marketing
Viața noastră se învârte deja de foarte mult timp în jurul brandurilor, pentru că pe stradă, în magazine sau oriunde am merge suntem înconjurați de o multitudine de branduri locale și globale.
Toate se străduiesc cât mai mult să ne atragă atenția și să lase în urmă un impact cât mai memorabil, de care să ne amintim. Iar pe măsură ce societatea evoluează tot mai mult, cele mai apreciate mărci vor fi cele care vor menține o relație sinceră cu consumatorii lor și care vor apela la instrumente de marketing cât mai personalizate.
Deși în România încă nu s-au făcut studii despre impactul produselor promoționale asupra consumatorilor, pe piețele internaționale se discută deja despre acest subiect. Te invităm să afli în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre numărul de impresii generat de materialele promoționale și cum pot fi cuantificate.
Ce reprezintă termenul de „ad impression” și de ce contează
Produsele promoționale au un impact mai mare decât crezi, iar vestea bună este că acesta poate fi măsurat. O impresie (ad impression) este o valoare utilizată pentru a cuantifica numărul de vizualizări sau interacțiuni cu conținutul, care de obicei este o reclamă, o postare digitală sau o pagină web. Impresiile sunt utilizate în publicitatea online, care funcționează pe bază de afișare.
Cuantificarea afișărilor este esențială pentru modul în care publicitatea online este contabilizată și remunerată. Măsurarea acestor ad impressions contribuie în final la măsurarea performanței campaniilor în mediul online.
De reținut, însă, că impresiile nu reprezintă un mod prin care să ne dăm seama dacă un om a dat click pe respectiva reclamă, ci ne ajută să vedem câte afișări și de câte ori a stârnit interes acea reclamă.
Numărarea afișărilor este metoda prin care se contabilizează și se plătește cea mai mare parte a publicității online, iar costul este cotat în CPM (cost pe mia de afișări) sau CPI (cost pe afișare).
Acesta nu trebuie confundat cu CPC, care înseamnă „costul per click” și nu presupune un cost bazat pe afișări. Cost per mia de afișări (CPM) este un termen de marketing folosit pentru a indica prețul a 1.000 de afișări publicitare pe o singură pagină web.
Dacă un editor de site web percepe 2,00 CPM, înseamnă că un agent de publicitate trebuie să plătească 2,00 dolari pentru fiecare 1.000 de afișări ale anunțului său. „M” din CPM reprezintă cuvântul „mille”, care în latină înseamnă „mii”. Facebook Ads definește impresiile ca fiind numărul de vizualizări ale unui anunț.
Cu câteva excepții, se contorizează o impresie de fiecare dată când un anunț poate fi vizualizat când intră pe ecranul unei persoane pe Facebook, Instagram sau Audience Network. Acoperirea este definită ca număr de persoane cărora le-a fost afișat anunțul tău pe Facebook.
Citește și: Fii la curent cu tendințele anului 2021 în materie de produse promoționale
Cum pot fi de folos aceste măsurători advertiserilor
Dacă ne referim la publicitatea BTL, realizată inclusiv prin promovarea unor obiecte fizice, trebuie să spunem că percepția conform căreia produsele promoționale nu sunt decât niște obiecte oferite gratuit s-a schimbat semnificativ.
Acestea au căpătat o valoare în sine, care poate fi cuantificabilă, iar astfel de măsurători aduc contribuții vitale pentru că ele cresc awareness-ul brandului pe care dorești să-l promovezi. Este important de știut că toți consumatorii reacționează la o abordare personalizată, care să fie în acord cu nevoile și credințele lor actuale.
Aproape 9 din 10 americani dețin un pix sau un termos pentru băuturi, acestea fiind cele mai frecvente obiecte promoționale pe care oamenii le dețin pe teritoriul Statelor Unite, arată datele unui studiu realizat de Advertising Specialty Institute (ASI).
Urmează apoi tricourile, gențile, șepcile și gecile. În SUA, îmbrăcămintea generează cele mai multe impresii. Acest lucru se întâmplă pentru că îmbrăcămintea exterioară este adesea purtată în locuri publice, unde poate fi văzută de mulți oameni și deține cel mai mare impact în relația cu cel care beneficiază de acest produs.
Citește și: Cum și de ce să folosim culorile anului 2021 în strategia de marketing
Alte produse promoționale personalizate care livrează un număr mare de impresii sunt, de asemenea, șepcile (3,400), tricourile (3,400), gențile (3,300), instrumentele de scris (3,000) etc. Interesant de menționat este că, în cazul genților cu mesaj promoțioal, 50% dintre consumatori ar fi deschiși să facă business cu advertiserii care le oferă geanta respectivă, conform studiului.
Acest lucru îți aduce un argument în plus pentru care ar trebui să incluzi în strategia ta de marketing produsele promoționale personalizate.
Studiul mai arată și că fiecare gospodărie medie din SUA deține cel puțin 30 de obiecte promoționale. De asemenea, în state precum Franța, Germania sau Marea Britanie, este o practică destul de obișnuită pentru companii, să apeleze la diverse strategii de promovare a afacerii prin materiale promoționale personalizate și să măsoare impactul acestora pentru a evalua succesului unei campanii de marketing.
Citește și: 5 idei creative pentru a păstra interesul participanților la un eveniment online
În general, oamenii sunt și mai receptivi atunci când primesc produse care încurajează producătorii locali, dar care să păstreze în același timp mixul perfect dintre funcționalitate și design. Impactul produselor promoționale personalizate în rândul consumatorilor la scară globală este tot mai mare. Prin urmare, dacă personalizezi într-o manieră cât mai distinctă produsele care îți poartă brandul prin lume, nu vei da greș în ochii consumatorului.
Gențile și rucsacurile sunt accesorii foarte cool de dăruit consumatorilor, atât pentru a-i atrage, cât și pentru a-i fideliza. Chilli Ideas îți propune o geantă care se poate personaliza, acesta fiind un exemplu de produs cu un look extravagant, realizat în urma unui proces sustenabil de producție și branding inovativ.
Produse promoționale care pot fi „promotorul” brandului tău
Considerăm că este firesc să fii preocupat de sustenabilitate și să folosești mai mult produse eco-friendly în promovarea brandului tău. Demonstrează că brandul tău este evergreen și green oriented în același timp, alegând materiale promoționale personalizate sustenabile, precum un rucsac din hartie cu un design natural sau un notepad cu o coperta realizată din fibre naturale de cereale.
În plus, știm cu toții că în aceste vremuri marcate de incertitudinea adusă de pandemie, râvnim după interacțiuni și momente în care să ne simțim bine și să ne distrăm. Pentru a fi în ton cu cele mai noi trenduri în materie de produse promoționale, este momentul perfect să apelezi la cele care ies din tipare și care sfidează anonimatul prin design, grafică și personalizare.
Poți folosi două boxe cool prin care îi poți răsplăti pe consumatorii fideli și îi poți încuraja să-și dea frâu liber imaginației. Fă cunoștință cu Boxa portabila Dylan, wireless, realizată din fibră de paie de grâu si ABS, dar și cu Boxa Wireless Jose, o boxă stereo wireless portabilă, realizată din bambus și ABS, ce dispune de o baterie reîncărcabilă Li-ion 2000 mAh.
Un produs promoțional de calitate va fi utilizat cu plăcere de persoana care îl primește și nu doar că îți va întări relațiile cu destinatarul, ci îți va și promova brandul.
Inspiră-te din eBook-ul lansat recent de Chilli Ideas, „Trendspotting 2021: noi tendințe în materie de produse promoționale”. Indiferent dacă alegi un obiect din broșura noastră sau ai o altă idee pe care vrei să o pui în practică, poți apela cu încredere la Chilli Ideas.