Cadouri personalizate pentru iubitorii de ceai
Postat în 2023

The zen of tea. Cadouri personalizate pentru iubitorii de ceai

Întotdeauna am considerat că ceaiul este una dintre marile bucurii ale vieții. Serile de toamnă, dar și diminețile de iarnă capătă poezie subit, lângă o cană aburindă și parfumată. N-am înțeles dintotdeauna de ce îmi face așa multă plăcere ceaiul, dar apoi mi-am dat seama că mă fascinează tot ce ține de acest ritual – de la plantele uscate care parfumează apa fierbinte, până la felul în care florile de tei sau bulbii de trandafir uscați plutesc în liniște în porțelanuri în care timpul pare că stă pe loc.

În special în tradiția asiatică, ritualul ceaiului este o ceremonie care implică pregătirea și consumul ceaiului într-un mod meditativ, ținând cont de anumite tradiții, care variează în funcție de cultura și tradițiile locului respectiv.

În Japonia, ceremonia ceaiului este un amestec a două principii: sabi și wabi. „Wabi” face referire la experiențele interioare sau spirituale ale vieții umane, în timp ce „Sabi” reprezintă imperfecțiunea lumii exterioare, viața materială.

În Europa, consumul ceaiului nu este la fel de popular ca în Asia, însă unul dintre cele mai cunoscute contexte este cel al servirii ceaiului după-amiaza, în perioada victoriană. Acesta era mai mult un pretext pentru un eveniment social. Cultura ceaiului american are rădăcini în perioada colonizării olandeze a Americii. Atunci ceaiurile ereu preparate în boluri ceramice și savurate în cești fine de poțelan.

Ceea ce reunește toți iubitorii de ceai în jurul aceleiași mese este momentul de relaxare și conexiune care se creează, în acest context.

În pregătirea acestui ritual, există mai multe detalii care fac diferența:

De la ceai negru, la verde, alb, oolong sau un amestec de plante, în funcție de preferințele personale și scopul ritualului, ceaiul are multiple întrebuințări – de la relaxare la energizare sau vindecare. Accesoriile: ceainicele și ceștile speciale sunt parte esențială din acest ritual, care are ca scop bucuria simțurilor.
ceainicele și ceștile speciale sunt parte esențială din acest ritual, care are ca scop bucuria simțurilor.
apa trebuie încălzită la temperatura potrivită pentru tipul de ceai pe care îl pregătim; temperatura greșită poate afecta gustul ceaiului.
Doza de ceai și timpul de infuzare variază în funcție de preferințe. Ceaiul poate fi servit cu miere, lămâie sau lapte – pentru delectarea tuturor simțurilor.
În liniște sau cu muzică în surdină, în singurătate sau cu prietenii, ceaiul poate cu adevărat să aducă liniște în corp și claritate în minte, dacă este servit pe îndelete, cu recunoștintă.

La Chilli, prețuim ceaiul si ne facem mereu timp pentru pauze aromate. Uite ce pachete poți oferi în dar oamenilor care contează pentru tine sau pentru business-ul tău:

GET COSY

Printre activitățile preferate iarna este să facem un foc de tabără și să stăm în jurul lui, la povești.

Cu băuturi calde în mână, cu prieteni, cu stele pe cer, cu copii care țin bezele în mână, pe care le încălzesc la foc.

Oferă cadouri personalizate abgajaților și partenerilor de afaceri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

MERRY

Nu ești Grinch-ul Crăciunului, dar nici nu poți să răspunzi afirmativ tuturor tradițiilor asociate cu această sărbătoare.

Pentru tine, simbolismul ocupă un loc important, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care acest brăduț din lemn este o variantă preferată.

5 O’CLOCK

În cultura asiatică, ceremonia ceaiului este o formă ritualizată de preparare a ceaiului pentru care se foloseste un set întreg de instrumente specifice, dar nu numai. E mai ales despre simplitate, bucurie și trăirea în prezent.

Un cadou personalizat de Crăciun care invită la relaxare și la apropierea de cei dragi poate fi oferit angajaților sau partenerilor de business.

COSY EVENING

Ai cel puțin două opțiuni. Ori te echipezi cu haine pufoase și cu o cană de ceai cald, pe pârtie, ori alegi să rămâi la căldurică și să te joci.

Sau, și mai bine, după ce obosești pe pârtie, te retragi în atmosfera plăcută din interiorul cabanei – ai la dispoziție 4 jocuri din care poți alege.

Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.