Postat în feminitateînleadership

Laura Ștefan: „Am un stil de leadership participativ cu multă orientare către autonomie”

Cu o vastă experiență în domeniul financiar și management, Laura Ștefan este pasionată de oameni și de ceea ce fac liderii pentru a-i ajuta să se dezvolte. Iată care este punctul ei de vedere cu privire la #FeminitateînLeadership:

Feminitate și masculinitate în leadership. Cum le vezi îmbinându-se? 

Pentru un leadership armonios, este nevoie să îmbini așa-zisele atribute masculine (puterea de a lua decizii rapide, orientarea către rezultate, focus pe obiective), cu empatia, blândețea, vulnerabilitatea și viziunea de ansamblu, caracteristici atribuite laturii feminine din fiecare dintre noi.

Cum îți caracterizezi stilul de leadership?

Am un stil de leadership participativ cu multă orientare către autonomie. Premiza mea de bază este încrederea în capacitatea fiecăruia dintre noi de a înflori în mediul potrivit și în faptul că toți suntem buni în esență. Echipele care ajung în punctul în care fiecare membru este încrezător în propriile puteri, în care guvernează încrederea reciprocă și nu teama, sunt echipele care au șanse extraordinar de mari de a avea succes, de a-și atinge mai ușor obiectivele de business, dar și de a fi mai motivate și mai unite.

q1-2

Citește și : Alina Gabriela Burlacu despre #FeminitateînLeadership

Care au fost acțiunile prin care ai dovedit că ești lider în situațiile de criză? 

Dacă am fost sau nu un lider, doar colegii pot spune :-). Aș zice că în situații de criză aleg să fiu în mijlocul colegilor mei, să iau deciziile grele și să ne susținem reciproc. Acestea sunt momentele în care trebuie să fii acolo pentru echipă, să ajuți la găsirea soluțiilor și să aduci claritate în rândul colegilor, dar și să îi menții implicați și motivați.

Cât de mult folosești empatia și intuiția în leadership? 

Sunt esențiale pentru mine. Deși sunt atribuite, în general, femeilor, cred că pot fi utile tuturor liderilor, cu atât mai mult în situațiile dificile pentru echipă, iar, în ultima perioadă, am avut de trecut peste două astfel de contexte: declanșarea pandemiei, venită cu o multitudine de incertitudini, și, mai recent, instabilitatea geopolitică din zonă, conflictul aflat foarte aproape de granițele țării noastre. Desigur, aceste două exemple fac referire la două situații majore, complexe, însă aceleași metode pot fi aplicate în majoritatea contextelor.

Ce lider, carte sau podcast te inspiră ca lider? 

  • Simon Sinek – Start with why
  • Brene Brown – cărțile și podcastul
  • Podcastul „Vast and Curious” realizat de Andreea Roșca
Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.