Postat în trends

De ce este important procesul de onboarding și cum ar trebui să arate un astfel de kit pentru angajații noi

Într-o lume în care comunicarea este la îndemâna oricui, este important felul în care, ca manageri de HR, reușim să transmitem mesajul potrivit angajaților din compania noastră. Cu atât mai mult cu cât aceștia sunt noi în acest univers de care aparținem, ei au nevoie de o primire călduroasă, care să-i motiveze să se integreze cu ușurință și să lucreze eficient.

În industria telecomunicațiilor, în care se trece ușor și rapid de la o tehnologie la varianta sa îmbunătățită, este o continuă provocare să alegi dintre multitudinea de furnizori care oferă soluții similare.

Prin urmare, companiile din telecom trebuie să fie capabile să-și diferențieze business-ul și să-și fidelizeze clienții, pentru a crește vizibil rata de retenție a acestora. După cum arată studiile de specialitate, un proces de onboarding bine gândit crește rata de retenție a noilor angajați cu până la 82%.

În condițiile în care în prezent, peste 88% dintre companii nu au un proces satisfăcător de onboarding, companiile de telecom vor fi încurajate să ia în serios acest demers și să se asigure că noii angajați vor memora primele momente petrecute în companie.

Astfel că, dacă ești manager de HR într-o companie de telecom, atunci știi că trebuie să creezi experiențe profunde atât angajaților, cât și clienților, în fiecare punct de contact sau etapă a călătoriei voastre împreună. Personalizarea primei experiențe în companie poate avea un impact semnificativ asupra modului în care noii angajați vor percepe organizația pe care o reprezinți.

Chilli Ideas vine cu câteva idei pline de inspirație care să te ajute să transmiți valoarea pe care vrei să o oferi noilor veniți, prin oferirea unor obiecte promoționale corporate personalizate, care vor contribui la încadrarea experienței viitoare într-o lumină pozitivă. Mai mult decât atât, te vom ajuta să le arăți că reprezinți un angajator care investește în conectarea la nivel personal cu fiecare dintre aceștia.

Știm cât de important este procesul de onboarding, câtă vreme 93% dintre angajatori consideră că acesta este crucial în luarea deciziei de a rămâne pe termen lung în interiorul organizației. Cu toate acestea, ca lider de HR trebuie să știi că dacă procesul de onboarding este unul de impact, ilustrând cultura companiei tale, atunci ai câștigat deja jumătate de luptă în fidelizarea angajaților.

Citește și: 6 idei de activități recreative pentru angajații care lucrează remote

Ce nu trebuie să lipsească din kitul de „bun-venit”

MO9628_07_BO

În acest sens, după ce sunt parcurse etapele propriu-zise ale procesului de onboarding, (documentația, prezentarea beneficiilor și a tehnologiilor cu care angajații vor lucra, familiarizarea cu atmosfera și cultura companiei, conectarea cu colegii de echipă și, în cele din urmă, follow-up-ul și participarea la traininguri pentru ajustarea la mediul de lucru al organizației) este momentul să plusezi prin personalizarea unui kit de onboarding care să-l facă să se simtă integrat cu succes în tot ce înseamnă noul job.

MO9434_40_BO2 (1)

Chilli Ideas îți pune la dispoziție o gamă variată de produse pe care le poți oferi noilor angajați pentru a te asigura că sunt introduși cum se cuvine în organizația ta.

Citește și: Ce să incluzi în kit-ul de onboarding pentru angajații din departamentul de vânzări

Pentru angajații din industria de telecom poate fi o idee bună să oferi o pereche de căști wireless cu microfon, personalizate cu logo-ul tău pentru a asigura o izolare fonică perfectă în timpul conferințelor sau trainingurilor și o mai bună concentrare, fără interferarea zgomotelor din fundal.

MO8712_13_BODe asemenea, dintr-un kit de onboarding nu trebuie să lipsească o agendă, care îi va fi foarte utilă oricărui nou angajat pentru a nota orice aspect important al activității companiei din care va face parte.

Agenda poate fi realizată din materiale sustenabile, aspect care, totodată, va transmite celor cu care vei lucre, și un mesaj al responsabilității companiei față de natură.

Poți alege să oferi și un încărcător sau un suport de telefon cu hub USB din lemn de bambus, care va fi util oricărui nou angajat în noua sa experiență de lucru.

În aceeași notă, o geantă pentru laptop sau un rucsac multifuncțional, cu buzunare inteligente și design anti-furt, ideal atât pentru excursii cât și pentru activitatea de zi cu zi, cu compartiment special pentru laptop, vor fi practice și potrivite pentru un newbie.

Citește și: Cum poți să ai mai multă grijă de sănătatea angajaților tăi în contextul „work-from-home”

Trebuie să știi că Chilli Ideas nu se oprește doar la sugestiile menționate mai sus. Având o vastă experiență în domeniul materialelor promoționale personalizate, îți stăm la dispoziție cu o multitudine de produse, din care le poți alege pe cele care se potrivesc culturii tale organizaționale.

Cu o atenție deosebită pentru transmiterea unui mesaj de bun-venit cât mai călduros și mai motivant, kitul de onboarding pe care îl vom gândi împreună va fi cu siguranță apreciat și folositor pe termen lung pentru angajații tăi, care vor aprecia noua companie.

Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.