Postat în trends

Ce ar trebui să conțină un onboarding kit pentru angajații din IT

Știai că un proces de onboarding de succes va crește productivitatea noilor angajați cu până la 70% și retenția acestora cu 82%, conform unor statistici publicate la începutul anului acesta? Acest proces are obiectivul de a-i  face pe noii angajați ai unei companii să se acomodeze cu rolurile pe care le vor ocupa, asigurându-se că vor fi conduși spre reușită și vor fi aliniați cu valorile și cultura companiei.

În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19, companiile au fost nevoite să își schimbe procesul de onboarding. Departamentele de HR au dezvoltat și aplicat noi reguli de recrutare, pregătindu-i pe noii angajați pentru un  început de lucru complet remote.

Ce presupune astăzi procesul de onboarding?

Un cumul de emoții, oameni și activități noi care așteaptă să fie explorate, alături de întrebări specifice unui nou început într-o companie, procesul de onboarding trebuie să fie pregătit în prealabil cu multă grijă, în acord cu rolurile celorlalți membrii ai echipei. Deși vor fi urmate aceleași etape binecunoscute pentru buna desfășurare a procesului de onboarding, acestea vor fi adaptate la mediul online:

  • Pregătire: strângerea documentelor, trimiterea e-mailurilor introductive și punerea la dispoziție a tot ceea ce vor avea nevoie angajații în prima zi;
  • Orientare: finalizarea tuturor pașilor necesari în domeniul resurselor umane și al conformității, prezentarea beneficiilor pe care compania le pune la dispoziție noilor angajați și învățarea despre instrumentele tehnologice legate de roluri;
  • Integrare: integrarea noilor angajați și familiarizarea acestora cu cultura companiei.
  • Engagement: conectarea cu colegii de echipă, acum prin videoconferință și cunoașterea acestora prin schimbul de întrebări și răspunsuri. Această etapă merită cea mai mare atenție, întrucât de acest moment depinde cel mai mult activarea motivației și a productivității noului-venit;
  • Follow-up: revizuirea performanței și participarea la traininguri pentru ajustarea la noul mediu de lucru al companiei.

Cu toate acestea, ține de fiecare companie în parte să facă angajații să se simță bineveniți și să ofere un plus de unicitate în procesul de onboarding. De aceea, departamentul de HR are rolul de a-l face pe noul angajat să se simtă bine-primit și să se integreze cât mai rapid, acestea fiind aspecte care face diferența într-o lume digitalizată complet și într-un context în care interacțiunile fizice se întâmplă tot mai rar, numai în caz de maximă nevoie.

Citește și: De ce este rentabilă investiția în produse promoționale

Ce anume face un proces de onboarding să fie deosebit pentru un angajat în IT?

Pe lângă setarea unui program de tip Buddy, adică delegarea unui coleg cu experiență pe poziția de lucru a noului angajat care să-l ghideze și să îl ajute la început în familiarizarea cu tot ce presupune noul loc de muncă, responsabilizarea treptată și setarea unor obiective clare pentru acesta, dar și acordarea unui feedback constant, îți recomandăm personalizarea procesului de onboarding. Cum poți face acest lucru?

Prin crearea și trimiterea acasă a unui kit de bun-venit, care să conțină materiale promoționale personalizate care să îi fie cu adevărat de folos și prin care compania va reuși să îi arate prețuirea. Alege obiecte cu care să își înceapă ziua de lucru, de exemplu o cană din porțelan personalizată cu numele companiei din care să își bea cafeaua la meetingurile video pe care le veți avea împreună.

Dacă vrei să ții cont de pasiunea sa pentru gadgeturi, îi poți oferi o boxă portabilă realizată din materiale sustenabile, care să arate, în același timp, preocuparea companiei pentru mediul înconjurător. Și un încărcător wireless poate fi o alegere ideală, fiind o combinație perfectă între design și funcționalitate, așa cum este modelul 2 în 1 Angel.

Deși aflat în spațiul personal de lucru, este important ca noul angajat să fie înconjurat de obiecte care să îl mențină motivat și conectat la obiectivele companiei. În acest sens, îi poți oferi chiar și un generator de ozon Gustav personalizat cu logoul tău, care să mențină un mediu curat și sănătos în orice spațiu va fi plasat, aratătând că îți pasă de el și de bunăstarea lui.

Pe de alta parte, o agendă este întotdeauna utilă, chiar și pentru un IT-ist, mai ales dacă este obținută printr-un proces sustenabil, așa cum este notepad-ul A5 John, cu copertă realizată din fibre naturale de cereale. 

Pentru alcătuirea kit-ului de onboarding, lasă-te inspirat de eBook-ul pe care l-am lansat recent, „Trendspotting 2021: noi tendințe în materie de produse promoționale”, un ghid care și-a propus să prezinte viitorul în materie de produse promoționale și modul în care acestea pot influența relația dintre un brand și consumatorul său.

Citește și: Cum folosim obiectele promoționale personalizate din domeniul tehnologiei

Alege un partener cu experiență în crearea unui kit personalizat pentru noul angajat

Indiferent de produsele pe care le cauți, Chilli Ideas este partenerul tău ideal care îți poate pune la dispoziție o gamă largă de obiecte personalizate. Dacă vrei ca procesul de onboarding să fie un succes, să îi faci o intrare frumoasă noului angajat în compania pe care o reprezinți dar, în același timp, să creezi un impact care să îl motiveze, experiența Chilli Ideas este exact ce ai nevoie.

BNR_MAIL

Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.