Christmas in a Box – cadouri de Crăciun personalizate
Postat în 2023christmas in a box

Spune-mi ce temperament ai, ca să-ți spun ce cadou îți fac de Crăciun

Ți s-a întâmplat să primești un cadou care nu are nicio legătură cu tine? Să ții în mână un obiect care nu te reprezintă, din nici un punct de vedere – și să nu știi cum să reacționezi? Dacă ai trecut prin această situație, nu ești singura.

Cei mai mulți dintre noi alegem să nu spunem nimic, atunci când nu ne place un cadou – poate și datorită (sau din cauza) educației.

Dar pentru că suntem ființe unice, ne place să fim tratate ca atare. Chiar dacă acest lucru nu este posibil întotdeauna, sentimentul că cineva face efortul de a afla mai multe despre tine și de a-ți dărui ceva care are legătură cu preocupările tale, face diferența între o experiență plăcută, sau, dimpotrivă, una pe care îți dorești s-o uiți, sau să n-o mai repeți.

Pornind de la cele 4 tipuri de temperament clasice din psihologie, cu care ne naștem și care nu se schimbă pe parcursul vieții (sangvinic, coleric, melancolic, flegmatic) putem afla multe despre cei din jurul nostru, dar și despre noi. Iar asta înseamnă că putem să facem celor din jur cadouri personalizate, care chiar să însemne ceva.

cadouri de Crăciun sau pentru alte ocazii speciale

Ce cadouri de Crăciun să alegi, în funcție de temperament

Citește mai jos care sunt descrierile celor patru tipologii, interpretate de noi. Intuiește unde s-ar încadra prietenii tăi și vezi ce sugestii de cadouri de Crăciun îți facem, în funcție de temperamentul respectiv.

Exuberant ca primăvara – sangvinicul

Oscilezi de la drame majore la bucurii imense. Viața ta este un carusel cu de toate – de la plâns la râs, de la procrastinare la burnout, de la entuziasm la plictiseală. Totul trebuie să fie intens sau deloc. Ești foarte productiv în ceea ce faci, dar dacă nu-ți place ceva, pleci fără să te mai uiți în spate. Îți place să trăiești toate aromele vieții și să riști, să călătorești, să cunoști oameni, să experimentezi. Entuziasmul tău poate fi molipsitor dar și obositor, uneori chiar și pentru tine.

Ce cadouri de Crăciun sau pentru alte ocazii speciale poți oferi unei persoane cu temperament sangvinic:

 • Evenimente sociale. Oferă-le bilete la concerte, spectacole de teatru, evenimente sportive sau o seară într-un club de comedie. Persoanele cu temperament sangvinic adoră interacțiunea socială și distracția.
 • Experiențe: un zbor cu balonul cu aer cald, o lecție de dans, o degustare de vinuri sau un curs de gătit. Le va plăcea să aibă oportunitatea de a încerca ceva nou.
 • Accesorii colorate: ochelarii de soare colorați sau eșarfele cu printuri vesele sunt o idee bună.
 • Jocuri de societate: persoanele cu acest temperament se bucură de jocurile sociale, deci un set de jocuri de societate sau un joc de cărți pot fi o alegere excelentă.
 • Un cadou personalizat: o poză cu o amintire specială, un mesaj personal sau un obiect personalizat cu numele lor pot să aibă un impact emoțional pozitiv.

Intens ca vara – colericul

Rapid, pasional, total dezechilibrat. Cu stari de spirit schimbatoare, cu izbucniri emoționale, care se epuizeaza rapid. Arzi ca o flacără și te stingi la fel de repede. Te enervezi și ți-e greu să te controlezi, iar din cauza asta îi poți răni pe cei din jur cu ușurință.

Ai o mare toleranță la stres și îți plac provocările sau situațiile care te stimulează să te autodepășești. Îți place să conduci și nu te poți subordona decât în situații excepționale. Ești rapid, vigilent, maschezi cu ușurință ce te deranjează. Puțini oameni îți văd latura sensibilă, pentru că este camuflată de logoree.

Ce cadouri poți oferi unei persoane cu temperament coleric:

 • Abonament la o sală de sport sau o clasă de fitness: Persoanele colerice sunt, de regulă, foarte active și le place să facă activități în aer liber.
 • Un ceas cool, asta îl poate ajuta să își organizeze timpul mai eficient, experiențe precum zborul cu parapanta, scufundări sau o sesiune de cățărare pe stâncă.
 • Accesorii pentru birou sau obiecte de decor pentru a le personaliza spațiul de lucru sunt o idee binevenită.
cadouri corporate de Crăciun, - personalizare Chilli Ideas

Boem ca toamna – melancolicul

Ești empatic și asta te face fragil, dar și puternic. Fin cunoscător al firii umane, poți să înțelegi lumea diferit de ceilalți. Esti profund, filosofic, analitic, timid. Îți exprimi creativitatea prin desen, scris, sau artă. Nu-ți plac shimbările, ești precis și tipicar.

Dacă vrei să te relaxezi preferi compania ta. Nu-ți plac locurile zgomotoase și plângi des la filme. Te fac fericit activitățile care pentru ceilalți pot părea plictisitoare – gătitul, grădinăritul, cititul.

Ce cadouri poți oferi unei persoane cu temperament melancolic:

 • O carte de ficțiune sau poezie – nu poți să dai greș cu ceva clasic. Un jurnal sau o agendă – persoanele melancolice sunt creative și adoră să își exprime gândurile și emoțiile prin scris.
 • Un set de ceai sau cafea de calitate.
 • Abonament la un serviciu de streaming cu filme și seriale – persoanele melancolice vor să stea, de multe ori, în intimitatea casei lor.
 • Un voucher pentru un masaj, o zi la spa sau o lecție de yoga.

Introspect ca iarna (flegmaticul)

Ești neobosit. Poți munci mai mult decât cei din jurul tău, fără să te plângi. De fapt, nu-ți prea exprimi sentimentele nici atunci când dai pe-afară de bucurie. Și asta pentru că nici nu ți-e la îndemână să te exteriorizezi, nici nu îți dorești să fii o carte deschisă pentru cei din jurul tău. Aura ta de mister funcționează ca un magnet, dar pentru tine – ca o carapace sub care te ascunzi.

Ești de încredere, rezilient și ai nevoie de rutine ca să poți funcționa optim. Preferi activitățile solitare și sporturile individuale, pregum yoga sau cățăratul.

Ce cadouri poți oferi unei persoane cu temperament flegmatic:

 • Produse de aromaterapie: uleiuri esențiale, lumânări parfumate sau un difuzor de aromoterapie.
 • Un joc de societate sau un puzzle: activitățile liniștite sunt preferate de persoanele flegmatice.
 • Un kit de grădinărit sau un mini-terariu.
 • Accesorii utile pentru călătorii, cum ar fi o geantă de călătorie sau un set de organizatoare pentru bagaje.
 • Un calendar sau o agendă frumos ilustrată, sau cu un mesaj personalizat.
cadouri corporate de Crăciun

Christmas in a Box – cadouri de Crăciun personalizate

Să oferi cadouri personalizate înseamnă respect pentru tine, dar și pentru cei din jurul tău. Pentru cadouri corporate de Crăciun, la Chilli avem o selecție chillidelicious – Christmas in a Box – pentru tine și pentru cei din compania ta, bazate pe profilul mediului de lucru din care faci parte.

Află ce cadouri de Crăciun personalizate se potrivesc oamenilor din compania ta și ce sugestii de pachete business avem pentru voi, la un click distanță!

Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.