Postat în trends

6 idei de activități recreative pentru angajații care lucrează remote

Faptul că o mare parte dintre angajați au fost determinați să-și mute birourile în propriile case vine cu multe avantaje, dar și cu provocări pentru companii.

Pe de o parte, echipele remote se bucură de mai multă flexibilitate și evită traficul până la birou și înapoi spre casă, iar reversul medaliei este sentimentul de izolare, singurătate și chiar apariția absenteismului, anxietate, depresie sau burnout-ul. Peste 50% dintre salariații care lucrează de acasă spun că le lipsește interacțiunea zilnică cu colegii, potrivit unui studiu realizat, la începutul acestui an, de platforma de recrutare BestJobs România.

În noile condiții de muncă, companiile sunt determinate să organizeze diverse activități recreative, pentru a menține coeziunea echipei, motivația și productivitatea angajaților. Dacă ești în căutarea unor astfel de activități recreative, iată câteva idei inedite din care te poți inspira.

2-activitati-recreative-angajati-remote-21. Reunește angajații în jurul unei cafele „virtuale”

Pauzele de cafea sunt o modalitate excelentă atât pentru a îmbunătăți relația profesională dintre angajați, cât și pentru a le permite să se cunoască mai bine, mai ales în cazul celor nou-veniți în companie. Noul context nu ne permite să programăm ieșiri fizice la cafea, dar tehnologia ne poate sprijini în acest demers.

Grupează în mod aleatoriu câte doi angajați în fiecare săptămână, care să-și petreacă pauza la o cafea virtuală. Acest demers poate consolida echipa, poate crea o cultură organizațională solidă și își pune amprenta și asupra productivității și motivației.

De asemenea, pentru angajați este o ocazie bună de a se detașa de task-urile zilnice și de a reveni la ele cu o nouă perspectivă. Pentru a le aduce mai multă culoare acestor întâlniri, te poți folosi de obiectele promoționale personalizate, din portofoliul Chilli Ideas.

O cană Carbon Feel Structure, personalizată cu un mesaj adaptat personalității angajatului, poate fi o idee bună pentru a-ți arăta aprecierea.

3-lucru-acasa-activitati-recreative-angajati-22. Încurajează-i să facă mai multă mișcare

Sportul și petrecerea timpului în aer liber sunt esențiale pentru un nivel de concentrare mai mare, dar și pentru dezvoltarea creativității. O modalitate bună de a promova obiceiurile sănătoase este să creezi mici competiții în echipă.

Spre exemplu, poți lansa diverse provocări precum: „Cine face cele mai multe flotări/genuflexiuni?” sau „Cine aleargă mai mult de X km într-o săptămână?”. Ca să poată monitoriza rezultatele, ar fi bine să le oferi angajaților și gadget-urile necesare.

Poate fi vorba despre obiecte promoționale personalizate puse la dispoziție de Chilli Ideas, precum un Fitness watch Zeldo, creat special pentru cei pasionați de sport, o coardă inteligentă Myles, o minge gonflabilă sau alte accesorii de fitness.

Dacă ești interesat de produse promoționale cu rol de promovare și marketing, poți apela cu încredere la Chilli Ideas, care nu doar că-ți va propune idei inedite, ci și adaptate tendințelor actuale.

Află cum arată viitorul în materie de obiecte promoționale corporate, din eBook-ul „Trendspotting 2021: noi tendințe în materie de produse promoționale”, cel mai recent ghid lansat de Chilli Ideas, unde regăseși trendurile care vor face diferența în 2021.

Citește și: 7 idei creative pentru planul tău de marketing în primăvara aceasta

4-activitati-recreative-angajati-lucru-acasa-43. Implică-i în acte de caritate

O altă metodă prin care poți să menții starea de bine a angajaților remote este să-i implici în diverse activități caritabile. Psihologii spun că voluntariatul sau ajutorul oferit celor din jur au efecte benefice asupra sănătății emoționale.

De asemenea, pentru a le alimenta și mai mult sentimentul de utilitate, poți pune accentul pe sustenabilitate și pe utilizarea produselor eco friendly.

Primul pas este să le oferi obiecte promoționale care respectă mediul. Spre exemplu, rucsacul de hârtie Gei, realizat din hartie kraft, impresionează prin forma sa simplă și prin design-ul natural, iar boxa portabilă Dylan este realizată din fibră de paie de grâu și ABS. Nu doar că-ți vei întări brandul de angajator, ci și vei crește loialitatea oamenilor din echipă.

5-idei-activitati-recreative-angajati-remote-24. Organizează campionate pentru iubitorii de jocuri video

Jocurile video sunt folosite ca o metodă de team building pentru echipele care lucrează de acasă. Acestea îmbunătățesc comunicarea și implicarea oamenilor, dar pot dezvolta și abilitățile de coordonare, rezolvare a problemelor sau gestionarea mai multor sarcini în același timp. Nu în ultimul rând, sunt și un mijloc bun de a dezvolta abilități tehnice precum programarea sau design-ul.

Citește și: De ce și cum să introduci sustenabilitatea în strategia de HR

5. Dezvoltă-le orizonturile

Încearcă să descoperi care sunt hobby-urile oamenilor din echipă, iar celor doritori le poți cere să-și împărtășească cunoștințele cu colegii. Poate cineva știe să picteze, iubește să cânte sau să gătească. Cu siguranță, vei găsi doritori care să predea o activitate interesantă într-o sesiune online, dar vei găsi și oameni care să își însușească noi cunoștințe. Această metodă de recreere ajută la schimbul de competențe, dar și la îmbunătățirea colaborării între echipe.

6-activitati-recreative-angajati-lucreaza-de-acasa-26. Livrează-le un goodie bag surpriză

Angajații doresc să simtă că sunt apreciați și că rezultatele lor nu sunt trecute cu vederea. Astfel, o modalitate bună de recompensare și de a-ți arăta grija față de ei este să le trimiți un goodie bag surpriză cu diverse obiecte promoționale personalizate. Acesta poate include o geantă personalizată cu brand-ul companiei, un încărcător Wireless 2n1 Angel sau un Notebook A5 John.

Astăzi, mai mult ca niciodată, angajații care lucrează remote au nevoie de atenția companiei în care lucrează, pentru ca și ei, la rândul lor, să fie motivați și implicați 100% în proiectele angajatorului. Dacă dorești să-i surprinzi, apelează la Chilli Ideas. Noi îți putem fi aliatul potrivit în ceea ce privește personalizarea materialelor promoționale!

Distribuie

Tastează și apăsă Enter pentru a căuta

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.